Da, če imate naročilo s fotoknjigo shranjeno v svojem profilu, se prijavite v profil in fotoknjiga se bo odprla v urejevalniku, kjer jo lahko uredite ali neposredno ponovno naročite. Podrobna navodila najdete spodaj.
Če nimate profila ali fotoknjiga ni shranjena v vašem računu, ustvarite račun in nas kontaktirajte. Z veseljem bomo fotoknjigo dodali v vaš profil, da jo boste lahko ponovno naročili.
Zaradi GDPR knjige arhiviramo le toliko časa, kolikor je nujno potrebno (do 4 leta). Starejših naročil žal ne moremo več natisniti.
Kliknite »Prijava« v zgornjem desnem kotu spletne strani.


Vnesite svoj e-poštni naslov in geslo ter kliknite »Prijava«.


Ko ste prijavljeni, v zgornjem desnem kotu spletne strani kliknite na svoj e-poštni naslov ali uporabniško ime.







